2010. november 16., kedd

Japán 15.



Streetcar Hiroshimában

Az imént próbáltam rendezni a Japánban gyüjtött relikviákat, információs brossúrákat, amikor kezembe akadt egy hiroshimai közlekedési térkép. A térkép a Streetcar map címet viseli és a város villamos járatait tartalmazza. Az elnevezésen már Hiroshimában fennakadtam, hogy miért nevezik streetcarnak a villamost.

Egyéként a két oldalas tájékoztató rengeteg hasznos információt tartalmaz, felsorolja mind a 9 villamosvonal összes állomását képpel is jelölve a fontosabb nevezetességeket. A villamosra érvényes napijegy 600 Yen, a kombinált villamos és kompjegy 840 Yenbe kerül.

Mi végül is nem vettünk napijegyet, mivel a JR bérletünk érvényes volt a kompra is, és visszaúton vonattal mentünk a vasútállomásra.

Egy menetjegy ára 150 Yen, azonban a Miyajima vonalra külön tarifa vonatkozik. Ha jól emlékszem a vasútállomástól a Dómig 120, majd a Dómtól a kikötőig 140 Yent fizettünk. Az első szakaszra a villamoson vásároltunk jegyet, a második szakasz menetdíját a kikötőben lévő végállomáson fizettük ki.



Minden villamoson van kalaúz, aki az utazást illetően mindenfajta információval szolgál, segít az időseknek és a gyerekeseknek le- és felszállni, továbbá pénzváltással is foglalkozik. A viteldíjat azonban nem nála kell kiegyenlíteni, hanem egy perselyszerüségbe kell a pontosan kiszámolt összeget beledobni.

A kocsiban van egy oszlopszerű szerkezet, amely pénzt vált, utazási bérletet lehet feltölteni vele bankjeggyel, pénzérmével vagy éppen hitelkártyával. Az előre feltöltött bérletet hozzáérintve leemeli az utazás árát. Szinte mindenki használta valamire. Mi például tátott szájjal bámultuk, hogy mi mindent tud.


A következő részben egy kellemes kirándulást teszünk a Nara parkba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése