2007. július 23., hétfő

Mexicoi lime leves


Mexicoi lime leves

Ez egy nagyon egyszerűen, gyorsan és olcsón elkészíthető étel.

Alapanyagok
1 db csirkemell bőre nélkül kis kockákra vágva
2 db erőleveskocka
2 db lime felkarikázva, de citrommal is készíthető
egy kis darab friss gyömbér felszeletelve
egy nagyobb fej lilahagyma, (ezüsthagyma, póré, snidling) apróra vágva
pirított zsemlekocka
só, bors, chillipaprika - ezt mindenki saját ízlése szerint teszi bele

Kb. 1,2 liter vizet felforralunk, beletesszük a gyömbért, a leveskockákat sót kevés borsot és
a csirkemellet. Amikor a hús megpuhult, belerakjuk az egyik limet és a hagyma felét, majd még két percig együtt főzzük.
Tányérokra szedjük, beledobunk egy-egy limekarikát, egy kanál hagymát, ízlés szerint chillit és a végén rászórjuk a zsemlekockát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése